Hopp til hovedinnholdet

Jeg har faktisk lyst til at jeg skal krangle med vennene mine.

 

Spørsmål
Jeg er en oppmerksomhet syk jente på 14år og jeg tror det er noe alvorlig galt med meg!
Jeg har faktisk lyst til at jeg skal krangle med vennene mine. Jeg har 2-4 venninner som jeg går med.
Jeg har ikke lyst til å være venner med de lenger. Jeg vil være den jenta alene i friminuttene og i timene på skolen (vi har sånn valgfrie plasser). Kjenner meg ikke selv igjen lenger, jeg som elsket vennene mine og ringte dem alltid før og ville alltid finne på noe med dem. Men nå er alt blitt så.. merkelig..

Jeg vil at læreren min skal komme bort å prate med meg imens jeg sitter der alene, jeg tror kanskje jeg er litt betatt av min egen lærer, for han er ikke stygg, men må det gå utover vennene mine? Hvorfor er jeg sånn?
Jeg føler liksom ingen av lærerene mine snakker til meg.
De bare overser meg. Hvis de i tilfelle måtte prate til meg snakker de bare surt til meg og ser meg ikke en gang i øynene. Han jeg er betatt av snakker og smiler litt til meg, men de andre 2 er bare overlegne. Selvom han jeg er betatt av også er det til tider.
Vi har 3 forskjellige lærere som sagt, vi er 60stk i klassen, delt opp i 3 grupper 1,2 og 3. Det ble sånn på ungdomsskolen vår fordi vi fikk ny. Før hadde vi som folk flest, 3 klasser A B og C, men så ble alle i sammen. Vær gruppe har en kontakt lærer da. Jeg liker kontaktlæreren på gruppe 2, jeg er i gruppe 3.
Hvorfor tror du lærerne gjør dette mot meg? Og hvorfor tror du at jeg vil krangle med vennene mine bare fordi jeg er betatt av en lærer? Skjønner ingenting lenger, og kjenner meg ikke selv igjen :(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette kan kanskje handle om forskjellige ting; At du er litt lei av de gamle vennene og er klar for litt nye, at du føler deg litt lite sett av de rundt deg for den "nye" personen du nå kanskje er i ferd med å utvikle deg til, at hormonene "herjer" litt med deg så du ikke kjenner deg selv helt igjen, eller kanskje også andre ting. Jeg vet jo ikke så mye om deg, og kanskje kan noe forklares av en som kjenner deg bedre. -Og da tenker jeg at DU kjenner deg selv ganske godt, og kan, hvis du tenker- og kjenner etter kanskje finne litt grunner til at du har det som du har det akkurat nå.

Hvis du trenger en å prate med for å finne litt mer ut av dette, så vil jeg oppfordre deg til å ta en prat med en voksen du har tillit til. Helsesøster, en ungdomsklubbleder, leder for konfirmasjonsforberedelser (hvis du går til det) eller andre kan være aktuelle å prate litt med.

Selv om du nå føler deg litt lei av de gamle vennene dine, vil jeg råde deg til å oppføre deg greit mot dem. Du kan jo heller trekke deg litt unna i stedet for å være slem med dem. Det kan jo hende det kan være godt å ha dem å komme tilbake til siden.

En liten fasinasjon eller tiltrekning til en kjekk lærer er ikke så uvanlig, men ved å koble inn fornuften så går det nok over og du kan greie å se på ham som en kjekk og hyggelig lærer og ikke noe annet.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Venner, uvenner og kjærester"

Hjerte

Jeg tramper opp den lange trappen til soverommet mitt. 20 trappetrinn er det. I en fart får jeg smelt igjen døren etter meg. Hele huset rister. Det rister som om et F-16 fly skulle ha sust 1m over huset. Det var sinnet mitt som var braket løst. Sinnet mitt var som en tornado. En ustoppelig tornado.

Innlegget er skrevet av Othilia

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor lenge kan du spare til bustad på BSU-konto?