Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger litt hjelp og råd angående ting med venner.

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg trenger litt hjelp og råd angående ting med venner. Det har seg sånn at jeg har blitt flere ganger disset å den slags av mine venner å da blir jeg jo seff lei meg å hater de. Men etter en stund så velger jeg å tilgi dem, å late som ingenting har skjedd unasett hvor mye de har såret meg. Lurer på om hva som kan være 'galt' med meg? Jeg har forsøkt å lett etter svar å det eneste jeg kommer på er at jeg ikke har så mangen venner å velger derfor å tilgi de. å nå ser det ut som de tror de kan si / gjøre mye med meg å VET at jeg tilgir dem unasett. Hva kan jeg gjøre for å få slutt på dette? jeg har prøvd å sagt til meg selv mangen ganger at jeg skal drite i de å at de er falske venner, men klarer ikke å holde lenge på det før jeg tar de tilbake..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vennskap kan være skikkelig vanskelig. Det å føle seg utstøtt eller avvist er kanskje det vanskeligste av alt, og når man opplever det så blir "drivkraften" til å være en del av fellesskapet så stor at du biter i deg det som har vært og "tilgir".

Å tilgi kan være greit nok, det, men det er viktig at du ikke føler deg tråkket på. Hvis du føler at de andre har en oppførsel mot deg som ikke er OK og som sårer deg for eksempel, så syns jeg ikka at det er noe du skal finne deg i, men si ifra, eller på annen måte markere at du ikke tolererer det!

Hvis det hele tiden er du som må tåle mye, kan det kanskje være bedre å trekke seg litt unna og være med noen andre du føler deg trygg på i stedet og markere at du ikke vil behandles dårlig lenger.

Kanskje er det også tid for å etablere nye, gode vennskap. Du kan jo prøve å gjøre deg litt fri fra gamle mønstre og ta mer kontakter mot nye mennesker du møter i livet. På din alder er det jo ofte man vokser litt fra gamle venner og etablerer nye vennskap med mer felles interesser og verdier.

Noen råd om vennskap i artikkel under også. Kanskje finner du også tips som gjør at du selv kan gjøre små endringer som gjør deg til en enda bedre venn. -Er man en god venn selv, er det det beste utgangspunktet for å få gode venner.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om Europa og EU?

Hva heter EUs støtteprogram for ungdomsprosjekter?