Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med å delta i gymmen. Spesielt de siste årene. Føler meg ikke komfortabel. Og så hater jeg gymlæreren min. Jeg klarer ikke å si det til læreren eller til mamma og pappa. Hvordan kan jeg si det til læreren min uten at noen får vite det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sliter veldig med å delta i gymmen. Spesiet de siste årene. Jeg føler meg ikke komfortabel, og alle snakker bak ryggen min og snakker om hvorfor jeg ikke har gym. Også HATER jeg gymlæreren min. Men jeg føler jeg kan komme meg over det på ungdommskolen da.. det som er problemet er at jeg ikke klarer å si det til læreren min, og heller ikke mamma eller pappa. For i gymmen i dag sa læreren min til meg at han skulle sende mellding hjem fordi jeg ikke har gym, eller gymtøy. Da løp jeg ut å begynte å gråte, heldigvis har jeg gode venner som forstår meg og trøster meg.. Hvordan kan jeg si det til læreren min uten at alle får vite det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Det er ikke greit å skulle ha gym, når du ikke er komfortabel med å delta. Det tar mye krefter og unødig bekymring.

Det gjør ikke situasjonen bedre at du føler at andre snakker bak ryggen din.

Det er fint å høre at du har forståelsesfulle venner som forstår deg og trøster deg.

Du sier at du tror at dette problemet vil bli bedre når du kommer til ungdomsskolen. Hva tenker du det er som vil være annerledes da? Kan du sette ord på det du opplever som ukomfortabelt?

Om du vet hva du synes er vanskelig og ubekvemt, kan du kanskje ha mulighet til å gjøre noe med det allerede nå, slik at du får glede av å være med på gymmen slik som de andre.

Gym er et fag på lik linje med alle andre fagene på skolen, og et forventes at alle deltar der også. Du sier du hater gymlæreren din. Jeg tenker det er viktig at du får snakket med noe om dette.

Det er derfor fint at du ønsker å snakke med læreren din. Læreren din skal hjelpe deg på en måte som blir bedre for deg, og ikke snakke med andre enn med de som kan bidra til å hjelpe deg.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt og kan hjelpe deg med det du føler er ukomfortabelt i gymmen.

Helsesøstre er vant til å snakke med ungdommer som strever med ulike ting i livet og de fleste helsesøstre kan også en god del om hvordan de kan hjelpe ungdommer til å  bli bedre til å hjelpe seg selv.

Hun kan også hjelpe deg med å snakke med læreren din, om du ønsker det.

Målet må være at du skal begynne å glede deg til å ha gym.

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttig å lese. 

Håper du får god hjelp.

Lykke til! 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster..

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag