Hopp til hovedinnholdet

Trodde skolen skulle være gratis, betaler 250 kroner for hvert legebesøk.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at fraværsgrensen er der for å hjelpe med å få flere folk til å gå på skolen, men skal ikke skolen være gratis? Hver gang jeg er syk må jeg betale ca. 250 kroner for å bevise at jeg har vært syk. Reagerer ingen andre på dette her? For dem som er syke ofte så blir dette veldig mye penger. Skolen skal være gratis! .... trodde jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Hvis du er mye syk skjønner jeg at du synes at 250 kr er mye for å få fraværet ditt dokumentert. Skolen krever dokumentasjon, men du må som elev betale for det.
 
Ved kronisk sykdom, kan legen skrive ut en dokumentasjon som gjelder for en periode.På noen skoler vet jeg det kan søkes om å skrive egenmelding til rektor hvis man har denne dokumentasjonen.Nå vet jeg ikke hva som feiler deg, men hvis du er mye syk kan du ta dette opp med legen din.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag