Hopp til hovedinnholdet

sliter veldig mye med angst og depresjon. er hjemme, har fravær fra skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gammel jente som . Jeg synes deg er bedre, men jeg tror jeg mister vennene mine og vet ikke hvordan jeg skal lære det jeg må. Når jeg er hjemme har pappa laget en plan for meg, men jeg synes jeg ikke lærer så mye fordi jeg gråter så mye når han ikke er hjemme): (mamma er på jobb). Poenge mitt er må jeg gå til en psykolog for å fikse problemene mine og komme meg tilbake på skolen? Jeg har prøvd 2 ganger og det hjalp ikke, de ble faktisk værre. Plis svar jeg vill ikke miste vennene mine eller få dårlig jobb:( Sorry hvis det er noen skrivefeil.

Besvart 02.10.2018 19:55
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss! Jeg ser at det er mye du sliter med og at du har angst og depresjon. Faren din har laget en plan for deg, men du synes ikke den fungerer spesielt bra . Kanskje må det til et samarbeide med skolen her om det ikke allerede ikke er det. Du har krav på en obligatorisk 10 årig skoelegang og om du ikke er i stand til å møte opp på skolen hver dag, må det tilrettelegges for deg med hjemmeundervisning i samråd med dine foreldre og skolen.
Jeg  tenker at det også er viktig at du møter opp på skolen når du kjenner deg istand til det for å opprettholde kontakten til dine klassevenner slik at du ikke mister kontakten me dem.

Du går til psykolog , men synes ikke det hjelper etter to ganger.Psykologhjelp trenger ikke å være noe "quick fix" og det kan ta tid før du kan føle at det er til hjelp for deg. Dere skal i første omgang bli kjent med hverandre, dere skal få en allianse før du kan kjenne at dette kan faktisk være til hjelp for deg, så vær tålmodig  og bruk noen timer med psykologen din.

Det kan hjelpe deg til at du kan få det bedre og at du også klarer å opprettholde kontakten med vennene dine.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være til hjelp for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.noe

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag