Hopp til hovedinnholdet

Skrev av oppgaven til en venninne

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en 15 år gammel jente som går i 10ende! Vi hadde en oppgave om å levere inn en samfunnsfagtekst som skulle være på 3-5 sider! Jeg synst samfunnsfag et kjempe vannsklig og pleier ikke få så god karakter i det! Det å skrive en tekst er jeg veldig god i og i norsk har jeg bra karakter! Jeg fikk en vennine sin tekst da vi hadde samme tema, og skrev av sånn ca det hun skrev! Jeg tenkte ikke over det da men nå et jeg skikkelig redd og stresset over om jeg blir tatt??? jeg gråter og har helt angst! Vi går ikke i samme klasse men på samme trinn, blir jeg tatt??

Besvart 22.10.2018 22:22
 

Svar
Hei


Nå skal du aldri skrive av teksten til noen, da lærer du ikke det stoffet du skal lære, i tillegg kan du få venninnen din i trøbbel. Om teksten har blitt levert inn digitalt og læreren din har på plagiatkontroll kommer du nok til å bli tatt, ja, og da må du bare innrømme det med en gang og si hva du har lært av det. Å plagiere/stjele noen andres arbeid, til og med medelevers, kan medføre at du ikke får karakter i faget den terminen. 

Jeg vil oppfordre deg å si det til læreren din, da både du og venninnen din kan havne i trøbbel, i tillegg vil læreren din forstå at du har lært av feilen din. Så kan du spørre om du kan få lov til å gjøre oppgaven på nytt, og lære av den oppgaven du kopierte. Av og til møter man på utfordrende oppgaver i skolen og i voksenlivet, og da må man rett og slett løse oppgaven, ikke jukse seg gjennom den. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsskolelærer i samarbeid med Ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jukser du på skolen?

Jukselapp (www.colourbox.com)

Har du tatt snarveier og jukset på en prøve eller en eksamen før? Har du funnet en god setning og skrevet den som din egen på en innlevering? Dette er ikke lov i skolen, og kan ha alvorlige konsekvenser.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag