Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale moren til min venninne om at hun må få bytte skole?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Venninna mi vil gjerne bytte skole slik at hun går på samme skole som meg. Men problemet er at hennes mor er mot det. Hun mener at vennina mi må få flere venner. Vi syns at det ville vært bedre om hun går på min skole fordi jeg kan hjelpe henne å få flere venner og fordi vi kunne vøre mer sammen. Pluss skolen min ligger mye nærmere enn skolen som hun går på nå. Hvordan kan vi få moren hennes (hun er veldig streng) til å bytte mening?

Besvart 14.12.2018 09:59
 

Svar
Hei jente 14 år.

Så heldig denne jenta er, som har en så god venninne som deg, som ønsker å være til hjelp for at hun får det bedre. Og jeg forstår at dere tenker at det hadde vært en god ide om hun får bytte skole, slik at du kan hjelpe henne til å få flere venner, det er en god tanke.

Men jeg forstår at dere synes det er vanskelig om mammaen hennes ikke er enig med dere om denne løsningen. Samtidig er bytte av skole en stor beslutning og kan ha noen andre konsekvenser som dere kanskje ikke har tenkt på. Og det er vel kanskje dette denne mammaen tenker på? 

Kanskje du kan be din venninne snakke med helsesøster eller kontaktlærer på sin skole. Der kan hun få hjelp til å snakke med sin mamma. Ofte kan det være lettere å forstå hverandre og akseptere en løsning om en får en god nok forklaring.

Ellers er det også bra å ha venner utenom skolen. Derfor er det bra at dere holder kontakten og har det hyggelig på fritiden. Benytt tiden godt og finn på hyggelige ting. Støtt hverandre og ta vare på vennskapet.

Når dere skal begynne på videregående skole, kan dere kanskje tenke på om dere skal søke på samme skole, slik at dere får være mer sammen? Det kan jo være fint å se fram til, selv om dere ikke får ønsket oppfylt om å gå på samme skole nå?

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg og din venninne en riktig god jul.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag