Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte skole så jeg slipper å være alene i friminuttene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år, jeg har startet på ungdomsskolen og har deg ikke så bra der. Jeg måtte starte på en helt anen ungdomsskole enn de folka jeg gikk på barneskole med, for bodde ikke nærme den us de andre starta på. Heldigvis går bestevenninen min på samme us som meg, og er der for meg. Jeg har andre venner enn henne på skolen, men det er liksom ikke mine type mennesker. Jeg klarer ikke å være sammen med de andre i friminuttene, fordi vi har så annerledes interesser osv. Besteveninna mi skal flytte til en helt anen by, litt før sommerferien og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre da. Da kommer jeg ikke til å ha noen å være med. Jeg har vurdert lenge om å søke om å bytte us, men jeg vet ikke om det er lurt. Det tar ca 1t å gå fra mg t den us jg har lyst til å søke på. Jeg kan såklart ta buss, men jeg er ikke så vant til å gjøre det. Men samtidig, om jeg bytter er jeg ganske sikker på at jeg ikke kommer til å være alene i friminuttene osv. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 16.01.2019 11:34
 

Svar
Hei!

Tusen takk for spørsmålet ditt. Jeg synes det er fint at du har ei god venninne på skolen nå og at dere hjelper hverandre. Jeg forstår bekymringen din for at hun slutter og du blir alene igjen. Samtidig vet jeg det er mulig å få hjelp til dette. 

Har du snakket med noen om hva du bekymrer deg for? Kanskje kan det hjelpe å snakke med mamma og pappa eller læreren på skolen. 

Forsøk å fortell litt hva du tenker på, hva du synes er vanskelig og hva du ønsker videre? Jeg er helt sikker på at de vil hjelpe deg med å finne gode løsninger og vil deg det beste. 

Kan det være noen andre elever på skolen du tenker du har like interesser som? Forsøk å ta kontakt og bli kjent. Noen ganger tror vi at andre er mer ulike oss enn hva de egentlig er. 

Kan du forsøke å sette opp en liste over hva som er bra og hva som ikke er bra med å bytte skole? Gjør det gjerne sammen med noen du stoler på. Dette kan hjelpe deg til å rydde litt i hodet. 

Håper du finner en god løsning. 

Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag