Hopp til hovedinnholdet

Er det verdt å søke om stipend?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 16 år, og jeg lurer på om jeg har krav på stipend. jeg vet at ung.no ikke er stede du søker på for å få stipend, men jeg bare lurer på om det verdt å søke sånn at jeg ikke kaster bort tiden min. Vel før sommer søkte jeg om å få stipend, men jeg fikk avslag, men nå er jeg i en ganske vanskelig statvisjon. vi er to barn i familien og det er bare moren min som jobber, faren min jobber ikke og han har flyttet ut hjemme fra. min mor tjener rundt 35 tusen i mnd, er dette god nok grunn

Besvart 08.02.2019 12:55
 

Svar
Hei


De aller fleste som går på videregående skole har rett til utstyrsstipend, så det er som regel vits å søke. Dersom foreldrene dine har lav inntekt, så kan du også ha rett til grunnstipend.

Siden du har søkt tidligere og fått avslag, så kan det være lurt å ta en titt på vedtaket du har fått i fra Lånekassen. Der vil det stå hvorfor du har fått avslag. Det kan være lurt å sjekke om de for eksempel mangler informasjon du kan sende inn eller liknende.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer

Utstyrsstipend gjennom Lånekassen

Lånekassen skjermdump

Skal du begynne på videregående skole? Da kan du søke om utstyrsstipend fra Lånekassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag