Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr "å ha et dårlig rykte"?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Usikker på hvilken kategori dette skulle stå på, men hva vil det si å være et dårlig rykte? Handler det om å være populær eller ikke?

Besvart 24.03.2019 14:00
 

Svar
Hei

"Å ha et dårlig rykte" betyr at en person har gjort noe/ oppfører seg på en måte som gjør at folk ikke liker han/ henne. Det kan handle om noe en person har gjort en eller flere ganger, og som fører til at folk snakker om han/ henne bak ryggen hans/ hennes. 

Man bruker denne frasen i flere sammenhenger. Man kan for eksempel si at "denne tannlegen har et dårlig rykte", eller "han har rykte på seg for å jukse på prøver" og så videre. 

Det viktigste er kanskje at man ikke dømmer folk etter hva slags rykter de har. Du må selv gjøre deg opp en mening om du liker en person eller ikke :) 

Under har jeg lagt ved artikler med mer informasjon. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag