Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater spansk og begynte å gråte på skolen i dag

Jente 15 år
 

Spørsmål

Idag på skolen så fikk jeg sammenbrudd. Jeg har valgt spansk og går i 9. Klasse, jeg hater faget og selve læreren. Idag så gikk jeg på gangen og jobbet alene. Jeg fa beskjed til assistenten fordi læreren ikke var der, og når læreren kom så faderen meg assistentet at hun ikke visste hvor jeg var!! Jeg har sagt at jeg ikke vil ha spansk, og i dag så begynnte jeg å gråte mye da jeg sa i fra til læreren. Nå føler jeg meg såå flau fordi det var 4 forskjellige lærere som spirte meg hva som var galt, og alle gangene så begynnte jeg bare å gråte mer! Nå greier jeg ikke å få ut "flashbacks" av det som skjedde idag!! Jeg er så sykt flau over det som skjedde

Besvart 01.04.2019 12:23
 

Svar
Hei

Kjære deg! Dette høres ikke godt ut. 

Det er slitsomt å ha et fag man ikke liker og det hjelper ikke dersom du ikke har god kjemi med læreren heller. 

Det at man begynner å gråte når man mistrives og har det vanskelig er helt vanlig, det er kroppen din som sier i fra at nå er det litt mye for deg. Det at andre lærere så at du gråt er egentlig bare fint, fordi da skjønner de at du ikke har det bra og vil sikkert hjelpe deg til å få det bedre. 

Følelsene svinger ofte, særlig i ungdomstiden og dette kan få ting til å virke verre enn de er. Det som hjelper da er å snakke med noen. Kan du snakke med de hjemme? De kjenner deg godt og vil bare det beste for deg. Eller har du en annen voksen som du stoler på som er fin å snakke med?

Du kan også snakke med helsesykepleier på din skole h*n er ekspert på å hjelpe til å rydde og sortere tanker. Dessuten kan det jo hende at du bør snakke med Spansklæreren din om at du mistrives så mye med faget, og da er det fint å ha en støtteperson. 

Ikke vær flau fordi at du gråt. Det er bare fint å vise følelser, fordi dersom du skyver de unna kan de komme tilbake med enda større styrke og påvirke den psykiske helsen din negativt. 

Dersom du misliker læreren din fordi h*n har behandlet deg dårlig er det viktig at du snakker med klasselæreren din eller rektor om dette. Alle barn og unge skal føle seg trygge på skolen

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag