Hopp til hovedinnholdet

jeg er utrolig skolelei og har lyst å bare glemme alt og begynne å jobbe.

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Hei du. Jeg går på en normal skole men jeg er utrolig skolelei og har lyst å bare glemme alt og begynne å jobbe. Men som jeg vet så kan jeg jo ikke det, jeg er opptatt av utdanning men er så skolelei at jeg ikke klarer mere. Jeg går i 9.klasse og har rundt 35 anmerkninger i orden/oppførsel. Det meste er i orden da, glemt bøker o.l Men jeg er utorlig skole lei og har lyst å bli kokk men sjangsen er ikke stor. Jeg får middelskarakterer men er som sagt lei av skolen og har lyst å bare jobbe som kokk og satse virkelig. Noen mulighet for at jeg kan begynne og ha noen dager med skole og noen dager med jobbing innen mat utenatt det går ut over for mye av fritiden min? Hjelp meg, please.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Jeg forstår på spørsmålet ditt at du er veldig fortvilet over denne situasjonen. Derfor så vil jeg rose deg for at du har sendt inn dette spørsmålet til oss. Ved å sende inn spørsmålet så viser du at du ønsker å gjøre noe med situasjonen og at du vil finne løsninger som fungerer for deg. Kjempebra!
 
Man har rett til tilpasset opplæring på skolen dersom man har behov for det. Hva slik tilpasset opplæring innebærer, vil variere fra person til person. For noen fungerer det kanskje å få gjøre oppgaver muntlig i stedet for skriftlig, for andre fungerer det kanskje med mer praktisk undervisning i stedet for teori osv. Det er kjempeviktig at du får pratet med noen på skolen din om hvordan skolehverdagen er for deg. Helsesøster har tid til å lytte. Eventuelt så finnes det kanskje en rådgiver eller en lærer du trives med som det går an å ta en prat med? Forklar uansett hvordan du har det på skolen, og hva du tror skal til for at skoletiden blir bedre for deg. Vis gjerne fram dette spørsmålet ditt og svaret fra meg, dersom du synes det er vanskelig å forklare muntlig hvordan du har det og hva slags opplegg du helst ønsker.
 
Både ungdomsskolen og videregående skole er i dag inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Derfor så er det viktig at du og skolen din sammen kommer fram til løsninger som gjør at motivasjonen din kan bedres.
 
Jeg ønsker deg riktig lykke til! :)

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med Unginfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kva passer best inn i demokratisk tankegang?