Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke gå på skolen, men jeg tør ikke snakke med mamma og pappa.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på femten år. I dag har jeg skulket skolen.. Sitter hjemme her, har en blanding av vanlig og dårlig samvittighet.. Klarer ikke å gå på skolen, jeg gruer meg hver (unnskyld uttrykket) jævla dag! Det har ikke noe med søvnproblemer eller noe sånt å gjøre, som mine foreldre tror, jeg vet egentlig ikke hva det er selv, men det er ikke søvnen! Jeg får ikke meg selv til å gå på skolen.. Jeg tror kanskje det har noe med at det vi gjør på skolen er så utrolig... kjedelig, vet det er veldig vanlig at folk syns skolen er kjedelig, men jeg føler at kroppen min ikke er bygd for å gjøre AKKURAT DET SAMME hver eneste dag. Det blir for ensformig! Jeg blir så sinnssykt lei. Jeg skjønner ikke hva jeg kan gjøre med det.. Jeg har jo venner og sånt, så det er ikke det det er noe i veien med. Jeg begynner å bli veldig bekymra, for jeg har ganske mye fravær nå, og jeg forteller ofte ikke det til mamma eller pappa. Har jo ikke flere unnskyldninger, må jo ha sykmelding osv for å være syk hele tiden! Og skulking er jo ingen gyldig grunn.. Og karakterene mine da.. De blir dårligere og dårligere for hver dag jeg er borte, for jeg får jo ikke med meg noen ting hvis jeg skal drive å være borte hele tiden... Skal jo snart inn på videregående skole og greier. Tør ikke prate med faren min, for han kjefter sånn. Mamma er ikke så forståelsesfull. Jeg tror også det har noe med miljøet på skolen å gjøre. Har veldig liten skole, er en ungdomskole og barneskole i ett, og det er rundt 350 elever. Det er veldig "gjengete". Og jeg blir så sliten av all baksnakkingen og alt dramaet som skjer i klassen og rundt omkring. Håper jeg kan få litt hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet å lenge på svar fra oss!

 

Det å være skolelei når man har gått på skolen så mange år som du har er ikke uvanlig. Jeg tror det er viktig at du snakker med noen om dette. Det aller beste hadde vært om du kunne snakke med foreldrene dine men kan du ikke det finnes det andre du kan snakke med. Snakk med helsesøster, kontaktlærer, sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Du kan snakke for din egen del men du kan også be om å få hjelp til å snakke med dine foreldre.

 

Det kan hende at du kan få hjelp til å få tilrettelagt skolehverdagen din slik at du holder ut på en bedre måte og kan unngå å ødelegge dine muligheter til å bli det du vil!

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag