Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst å begynne på en privat, kristen internatskole til sommeren. På grunn av at jeg har gjort noe dumt vil mine foreldre sannsynligvis ikke la meg begynne. Jeg vil ikke begynne på en annen skole, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. har et serriøst problem anngående vgs. jeg går nå i 10. og har veldig lyst til å begynne på en privat, kristen internatskole til sommeren. men pga at jeg prøvde lightergass for 2 mdn siden (ble heldigvis busta (letta samvittigheten min))og "skulka" èn timer( det er alt det gale jeg har gjort i løpet av mine ungdoms år, som er skikkelig ille)så får jeg ikke lov sier mamma og pappa. eller, de sier egentlig at de "er negative til forslaget og skal tenke på det". men de er skilt og jeg vet at kommer til å ende med et nei. dette er ganske jæveligt for meg ettersom jeg ALDRI har vært noe motivert for å klare skolen, men har skikkelig lyst til å få det godt til om jeg bare får sjansen. og jeg vet at dersom jeg får lov å gå på denne skolen (2 timer unna med bil)så vil jeg klare det og få motivasjonen jeg trenger. jeg er desperat til å bli tillgitt og få dem til å tro meg på at dette bare var en "èn gang i livet ting",for å imponere noen gutter og jeg ligte det ikke en gang... jeg garangterer deg at jeg ikke er motivert til å gå på en "vanelig" vgs idrett og at dette sannsyneligvis vil fucke til livet mitt :`( altså: hva bør jeg gjøre??? takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at dette er vanskelig for deg. Det er tydelig at du angrer på det du har gjort og at det er viktig for deg å få begynne på denne skolen. Det kan hende at foreldrene dine faktisk tenker på det og bruker tiden til å se at tabben din faktisk var en engangs hendelse. jeg forstår at du synes det er vanskelig å snakke med dem om dette, men kan det være en idé å skrive et brev til dem om hvor mye dette betyr for deg og hvor mye du angrer. Skriv det du skriver til oss. Det kan være at de tar det du sier litt mer på alvor da.

 

Det er en ting til du må tenke over og det er at private videregående skoler koster penger, det er også mulig at en internatskole koster enda mer.

 

Lykke til

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag