Hopp til hovedinnholdet

Jeg er mye borte fra skolen siden jeg later som jeg er syk så jeg skal slippe å gå på skolen.. Blir ofte plaget

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er mye borte fra skolen siden jeg later som jeg er syk så jeg skal slippe å gå på skolen.. Blir ofte plaget fordi jeg ikke er som de andre jentene og ikke som guttene heller.. Hva kommer til og skje med karakterene ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Jeg forstår på det du skriver at du er veldig fortvilet over denne situasjonen. Du skal ikke plages på skolen, det er mobbing. Ingen skal mobbes på skolen, du har faktisk rett til et godt skolemiljø. Du skal respekteres for den du er!

 

Først vil jeg si til deg at dette IKKE er din skyld. Overgangen til ungdomsskolen kan ofte være tøff. Det tar gjerne tid å finne sin egen plass i miljøet. Noen har et stort behov for å markere seg overfor nye mennesker. Dessverre gjør noen ungdommer dette ved å oppføre seg dårlig overfor andre, i dette tilfellet deg. 

 

Det er utrolig bra at du har sendt inn dette spørsmålet til oss. Det viser at du er tøff og vil gjøre noe med situasjonen så du kan få det bedre på skolen. Mitt beste råd til deg er at du snakker med noen voksne på skolen raskest mulig. Ta en prat med kontaktlæreren din eller en annen lærer du stoler på. Det går alternativt også an å snakke med rådgiver eller helsesøster på skolen hvis du heller vil det. Fortell hvordan du har det. Ofte kan det hjelpe litt bare å få sagt det til noen. Prat litt om hva som skal til for at miljøet kan bedres. Kanskje er ikke skolen klar over hvordan miljøet egentlig er. Derfor er det viktig at du sier i fra raskest mulig.

 

Læreren/rådgiver/helsesøster kan organisere undervisningen og sette i gang andre tiltak for å bedre miljøet på skolen din og for deg, sånn at du får lyst til å gå på skolen igjen.

 

Hvis du har veldig høyt fravær er det ikke sikkert lærerene har nok grunnlag til å gi deg karakter i fagene. I tillegg går du jo glipp av veldig mye undervisning ved å være mye borte. Derfor er det viktig at du snakker med skolen din raskest mulig så de får ryddet opp i det sosiale miljøet. Du har som sagt rett til et god skolemiljø, og med godt skolemiljø er det også mer motiverende å møte opp og konsentrere seg i timene.

 

Jeg ønsker deg riktig lykke til videre og heier på deg!

 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing