Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg er en gutt som er 15 år. jeg er ca 178 cm høy og veier 74 kilo. Jeg har alltid vært overvektig og selvom jeg spiser riktig og trener 4 ganger i uka går jeg ikke så mye ned i vekt.

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en gutt som er 15 år. jeg er ca 178 cm høy og veier 74 kilo. Jeg har alltid vært overvektig og selvom jeg spiser riktig og trener 4 ganger i uka går jeg ikke så mye ned i vekt. Jeg ser alle disse slankepillene om hvor "fantastiske" de er. kjenner selv en som har gått ned masse med slankepiller og han slutta og nå er det bra med han. jeg bare lurte: hvilke av disse slankepillene på nettet er de beste? de tryggeste og mest effektive liksom? jeg har ikke tenkt til å spise usunt, ikke trene mer å bare gå på slankepiller, jeg fortsetter med det men tror dette kan hjelpe prossesen litt, trenger å gå ned både for meg selv og for å prestere bedre i fotball.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. Når jeg ser på vektkurven for gutter på din alder, får jeg ikke opp at du er overvektig. Du ligger godt innenfor normalområdet. Jeg tipper du har ganske mye muskler når du trener 4 ganger i uken, og muskler veier mer enn fett.

Ingen av slankepillene du har sett reklame for er fantastiske. Noen går ned i vekt av å ta dem, men det er veldig lett å legge på seg igjen, og da ofte mer enn man veide fra før. Den eneste måten å gå ned i vekt på en måte som gir langvarige resultater er å gjøre som du; trene og spise fornuftig.

I stedet for å tenke på å gå ned i vekt, synes jeg du skal jobbe for å ikke legge på deg mer hvis du synes at du er for tykk. Du kommer nok til å strekke deg endel i årene fremover, og blir på den måten tynnere. Hvis du vil ha hjelp til å finne ut hva du bør spise i forhold til hvor mye du trener, så kan du sende et nytt spørsmål hit med flere detaljer om hva du spiser nå og hvordan du trener.

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Er det tillatt å reklamere for snus i Norge?