Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor begynner man plutselig å skrike/gråte?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva grunnen til at man pluterslig kan begynne å skrike er... Det skjer ganske ofte med meg, å jeg vet ikke hvorfor.. Kan du hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg tolker det du skriver slik at du lurer på hvorfor man noen ganger plutselig bare begynner å gråte.
Det kan være mange grunner til at man plutselig begynner å gråte. Noen ganger kan man få smerter som gjør at man gråter. Andre ganger kan man få en trist beskjed, bli redd eller tenke på noe trist som gjør at man begynner å gråte. Du skriver at du ofte begynner å gråte helt plutselig uten grunn. Det kan være flere grunner til det. I ungdomstiden skjer det store endringer både fysisk og psykisk. For noen kan de psykiske endringene gjøre at man, blant annet, blir mer følsom, og lettere tar til tårene i situasjoner man tidligere ikke vil gjort det.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster om hvordan du har det for å få hjelp til å finne ut hva dette kan handle om, eller å få råd om hvordan du kan håndtere dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise