Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvtillit og anoreksi. Hvordan kan jeg få hjelp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som gjerne vil ha hjelp.alt startet i 5. Klasse en lærer skrek meg rett i ansikte ! Klarer ikke og slutte og tenke på det hun skrek også hold munn! En lærer på samme skole er også nå grunnen til at jeg sliter med Anoreksi :( han sa at jeg hadde mye mat i matboksen min... Derfor sluttet jeg og spise og sammenlignet meg med andre... På den tiden var jeg tynn veldig tynn... Hunden min døde også 4.januar :( og siden har jeg slitt med selvtillit og anoreksi den dag i dag har jeg det forsatt :( jeg er 155 cm høy og veier 26 kg :( jeg sammenligner meg med den jente i klassen min som også har anoreksi og har hatt det i 6 år ... Hilsen en jente ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om situasjoner som har vært vanskelig for deg da du gikk på barneskolen. Det er ikke greit at du har opplevd det du beskriver. Det er trist at du sliter med selvtillit. Du forteller at hunden din døde for ikke så lenge siden. Det er trist og vanskelig når en mister et kjæledyr. Forstår at du ikke har det så greit nå.

Det er fint at du skriver inn til ung.no og ønsker hjelp. Det som er bra er at du kan gjøre noe for å hjelpe deg selv og du kan også få hjelp fra andre til å få det bedre. Det som er lurt er at du forteller noen du stoler på om hvordan du har det. Foreldrene dine skal være der for å hjelpe deg så det er fint om du kan snakke med dem eller en annen voksen om hvordan du har det. Venner kan også være til god støtte for deg når du ikke har det bra. Det å dele hvordan du har det vil gjøre det enklere for andre å hjelpe deg.

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din eller bruke helsestasjon for ungdom om det er lettere for deg å snakke med noen du ikke kjenner så godt. Eller bestille time hos fastlegen. Det som er viktig nå er at du ikke går med tankene dine alene!

Legger blant annet en artikkel under svaret om selvtillit og en om psykologisk førstehjelp.

Ønsker deg alt godt.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise