Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke like forelsket i kjæresten min som han er i meg, hva skal jeg gjøre? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med kjæresten min i ca. 9 måneder nå. Problemet mitt er at jeg ikke er så forelsket i han slik som han er i meg. Han jeg var sammen med for ca 2 år siden var jeg veldig forelsket i, men han jeg er med nå (første seriøse forhold) føler jeg at følelsene er ikke slik de skal være. Jeg vil ikke gjøre det slutt med han heller, for jeg koser meg med han, slapper av, kan snakke med han om alt og stole på han. Jeg er veldig glad i min kjæreste, men ikke på den måten som jeg var i min første (ikke misforstå -jeg har ikke følelser for han forrige)..men han jeg var med først fikk jeg sommerfugler i magen av alt, helt til han gjorde det slutt og jeg hadde kjærlighetssorg i flere måneder. Nå føler jeg at jeg aldri vil bli forelsket igjen, selvom jeg har veldig lyst å bli forelsket i kjæresten min..burde jeg slå opp selvom jeg ikke vil, men er ikke helt forelsket heller? Jeg vet han er veldig forelsket i meg, jeg vil ikke knuse han. Hilsen j98

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig vanskelig å være usikker på følelsene sine i et forhold. Det er vanskelig å råde deg til å slå opp eller ikke, det er et valg du må ta selv, men kan gi deg noen ting å tenke litt på før du tar valget. Noe du kan tenke litt på er hva som var annerledes i det forrige forholdet ditt og kanskje finne ut hvorfor du fikk sommerfugler i magen av ekskjæresten, men ikke av han du har nå. Du kan også prøve å finne ut om det er noe dere to kan gjøre for at du skal bli mer forelsket. 

Ekskjæresten din var kanskje din første kjærlighet og det er lett at det føles litt ekstra spesielt, selv om det ikke betyr at du ikke er glad i og liker å være med kjæresten du har nå.

MEN du må også tenke på at det ikke er bra hverken for deg eller kjæresten å være i et forhold du ikke er sikker på om du vil være i.

I artiklene under kan du lese litt gode råd og tips, lykke til! Håper alt løser seg for deg! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise