Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt abort og angrer nå veldig. Tør ikke å si noe til typen min om dette. Hvordan kan jeg si det til han, og er det normalt å angre? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jente 20 år. Jeg ble veldig fort gravid for 1 gang med typen min. kun etter 1 måned ble jeg gravid, det var ikke planlagt... Jeg ble helt overrasket og sjokka for jeg hadde ikke forventet dette. Har aldri vært gravid før, og å endelig føle noe leve inni seg selv som er skapt med den du elsker ble en helt syk følelse av lykke og tristhet. Jeg har ikke jobb eller kapasitet så jeg valgte etter 2 uker å ta MA. Det er nå 2 uker siden og nå føler jeg et stort anger på å ta aborten. Savner å være gravid, savner å elske noen mer enn meg selv, ansvaret og måten jeg forandret meg på. Jeg har mistet min lille glede, og å se magen vokse og kunne kjenne noe skje med seg selv var fantastisk! Angeren som jeg føler nå er så stor og tørr ikke si noe til typen min om dette, han reagerte/rer med sinne.. han ville ha babyen slik som meg men livssituasjonen gjorde det vanskelig for begge. Spm er hvordan kan jeg si det til han og angeren jeg føler :( ? er det normalt?? Mvh jente 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! 

Du skriver at du har tatt abort og at du føler et stort anger. Du tør ikke å fortelle kjæresten din om dette. Jeg vil du skal vite at etter at man har tatt en abort, er det vanlig at man får litt ulike tanker. Det er naturlig å føle det slik du gjør og mange kan føle anger. Du gjennomgår en sorg nå og det tar ofte litt tid å komme gjennom. Men det vil bli bedre etterhvert!

Jeg syns det er viktig at man alltid tar en prat med en helsearbeider en stund etter en abort for å prate litt om disse tingene man tenker på i etterkant. Det kan være fastlege, jordmor, helsesøster. De kan forstå og hjelpe deg videre. På helsestasjon for ungdom har de erfaring med oppfølging etter abort, og kan gi deg flere samtaler. 

Ofte er det slik at gutter ikke klarer å sette seg helt inn i den sorgen jenter opplever etter en abort. De har ofte ikke hatt de tankene som du beskriver og savner. Derfor kan det være vanskelig for kjæresten din helt å forstå hvordan du har det nå. Samtidig har gutter egne tanker omkring en graviditet og abort. Det at kjæresten din reagerer med sinne kan være en annen måte for han å uttrykke at han syns det er vanskelig og trist også. Kanskje kan du snakke med en helsearbeider først. Hvis du syns det er vanskelig å fortelle om hvordan du føler det fordi han reagerer med sinne kan du ta med deg kjæresten din til en samtale også. 

Du kan også ta kontakt med Amathea.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise