Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jente på 14 år. Jeg er ofte veldig lei meg. Jeg blir ofte utestengt av vennene mine.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente på 14 år. Jeg er ofte veldig lei meg. Jeg blir ofte utestengt av vennene mine og de spør meg hvorfor jeg er lei meg og sånn men jeg sier at det ikke er noe spesielt... men det er det... Jeg har det ikke bra. Jeg prøver å slanke meg ved å prøve å spise så lite som mulig osv. Det eneste jeg tenker på er "ikke spis" og at jeg bare har venner som utestenger meg. Jeg har også hatt en mor som har vært alvorlig syk. Jeg har veldig lyst til at disse vennene mine kan få vite hvor vanskelig jeg har det, sånn at de kan få litt "dårlig samvittighet" for å drive å utestenge meg liksom:/ Noen ganger vil jeg bare dø for at vennene mine skal få så dårlig samvittighet. Hva er galt med meg? Hvorfor vil jeg det? Det er også derfor jeg prøver å sulte meg for å kanskje få en spiseforstyrrelse sånn at de kan se hvor vanskelig jeg har det. Så, hva skal jeg gjøre for å slutte å tenke på dette, og skal jeg si dette til vennene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig! Det er modig av deg å si til oss hvordan du har det!

Jeg blir nysgjerrig på vennegjengen din for du sier at de utestenger deg også spør de etterpå om hvorfor du er lei deg. Du har lyst til å dø så vennene dine skal få dårlig samvittighet for å utestenge deg.

Hvordan utestenger de deg da?

De spør deg jo også om hvordan du har det og hvorfor du er lei deg så jeg lurer på om de ikke er klar over hva de gjør mot deg?

Kunne du sagt det til dem? At du føler at de stenger deg ute og at dette er vanskelig for deg?

Ofte så er det slik at hvis vi føler at vi er utestengt så kan vi trekke oss tilbake. Dette er noe vi gjør helt automatisk.

Hvis vi er usikre på vennene våre eller vi har det vanskelig med oss selv så tenker vi også automatisk at de sikkert ikke vil være med oss.

Slik er det mange som har det!

Jeg blir nysgjerrig på om dere misforstår hverandre litt her siden de er opptatt av deg og spør deg hvorfor du er lei deg?

Du har også tanker om at du ikke skal ha mat og at du ikke skal spise. Du har det vanskelig også fordi at moren din har vært alvorlig syk.

Har du snakket med noen om dette?

Det høres ut som det har vært vanskelig med å ha en syk mor, du må ha vært redd for å miste henne? Kanskje du har mange triste og vonde følelser inni deg som du ikke vet hva du skal gjøre med?

Dette kan det være godt for deg å snakke med noen om å finne ut av. Du kan snakke med helsesøster på skolen din.

www.ung.no/hjelp/#3256_Dette_kan_du_snakke_med_helses%C3%B8ster_om.html

Jeg er helt sikker på at det ikke er noe galt med deg! Det skal du ikke bekymre deg over!

Jeg syns det høres ut som du har noe i livet ditt som er trist og vanskelig og det å ikke spise blir et uttrykk for det vonde du bærer på. Som du sier at hvis du hadde hatt en spiseforstyrrelse så hadde vennene dine sett hvor vanskelig du hadde det.

Jeg vil råde deg til å snakke om det som er vanskelig for deg. Spiseforstyrrelser er oftest ett symptom på at man har det veldig vondt inni seg.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart - det fortjener du!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise