Hopp til hovedinnholdet

Jeg lever i sorg og har druknet i sorg. Hver dag tvinger jeg meg selv til å stå opp. Kjæresten min fikk kreft for 6 mnd siden. Jeg klarer ikke mer.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 20år, utdannet som helsefagarbeider, har fast helgestilling og går skole ved siden av (Påbygg).Tidligere har jeg blitt mobbet på ungdomsskolen. Jeg lever i sorg og har druknet i sorg. Hver dag tvinger jeg meg selv til å stå opp, for å gå på skole eller jobb.Jeg har det ikke bra. Får alltid vite rykte om meg selv som er falsk eller høre at folk baksnakker meg. Ca 6månd siden fikk typen min kreft. Ensomhet og frykt for hva som kommer til skje fremover. Frykt for hva folk kommer til å si. jeg stoler ikke på noen, fortsett fra(typen min). Hver eneste person jeg har stolt på har snudd ryggen til meg. Føler at folk bruker meg, føler meg usynlig og sett ned på. Vis jeg er blant 5 mennesker er det ingen som snakker eller orker å gi meg blikk. Hvert liv har en slutt, og den slutten vurdere jeg. Jeg vil ikke leve i sorg.... jeg vil ha trygghet. opplevd mye gjennom livet, har vært sterk lenge. Når er jeg i en svart boks, og klare ikke mer. Jeg klarer virkelig ikke mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. jeg forstår at du har det strevsomt nå og at du har strevd lenge. Du kjenner nå på om kreftene dine er slutt!

Det går an å få det bedre så ikke gi opp!

Det høres ut som du har mange og mye vonde opplevelser bak deg. Du kjenner på sorg og hvis jeg forstår deg rett så opplever du sorgen eksistensiell og uoverkommelig.

Du har også opplevde at kjæresten din har fått kreft. Dette kan også forsterke sorg og utløse frykt og håpløshet.

Jeg forstår at din mestringsstrategi for å klare å håndtere alt det som har vært vondt er å ikke stole på noen. Du stoler kun på kjæresten din og han har fått en alvorlig sykdom. Så du kjenner kanskje følelser som frykt for hva som skal skje og om du vil miste han samtidig som du kanskje må være støttende. Dette er krevende!

Du holder deg sammen med jobb og skole selv om du har mest lyst å gi opp! Jeg kan forstå at det er og har vært mye for deg.

Jeg lurer på om du har vært i behandling og fått bearbeidet alt det som har vært vondt for deg?

Det å ha blitt utsatt for mobbing kan sette dype spor hvor det å stole på andre blir vanskelig. Mobbing kan også påvirke selvfølelsen og selvbilde slik at man føler seg lite verdt sammenlignet med andre. Dette stemmer ikke men vi tror på det vi blir fortalt og de handlingene som vi blir utsatt for.

Jeg vil råde deg til å gå til fastlegen din å få en henvisning til psykolog. Det å få bearbeidet alle dine vonde og triste følelser vil hjelpe deg til å komme videre.

Noen ganger trenger vi hjelp og det er ikke sånn at vi skal kunne mestre alt alene. Du har mestret mye lenge og nå er du sliten.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese og ha nytte av.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart - det fortjener du!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise