Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg tar for mye Paracet og Ibux?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er 13 år gammel og har det vanskeleg. Eg er utrolig kval, svimel og gtåter heile dagen. Så eg tok blod prøve får og se om det var noko gale i kroppen min, alt var bra. Men eg er forsatt like kval... Eg har mensen og eg mister UTROLIG mykje blod. Så eg begynnte på Ibux pg paracet. Eg var betre og så begynnte eg og ta for mykje av dei to midisinane eller kva eg skal kalle det. Så eg leste på nettet at man kan då tå dette, men eg var ikkje sikker. Eg har tatt ca 8 paraceter og 8 ibux nesten på 1 dag. Så eg lurer på kva vil skje med meg?? Takk ung hjelp dere har hjelpet meg veldig mykje!❤

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt jente 13 år!

Så bra at du har vært hos legen din for å finne ut om det kan være noe som er galt med deg. Det er lurt å ta blodprøver for å se hvordan kroppen har det når du ikke føler deg bra.

Blodprøvene viste at alt var bra med deg, men du opplever at du fortsatt er like kvalm. Kvalme kan komme som et symptom på at man ikke har det bra. Mange som strever med psykiske plager kan føle seg kvalme, ha vondt i magen, vondt i hodet og så videre.

Du skriver at du har det vanskelig og at du gråter hele dagen. Det høres ut som at du strever med vanskelige tanker og følelser, og at det kan være grunnen til at du er kvalm. Det er viktig at du får snakket med noen om det som er vanskelig. Hvis du har helsesøster på skolen kan du snakke med henne. Å dele de vanskelige tankene med noen kjennes godt! Mange synes det er lettere å snakke med en annen voksen enn foreldrene sine, da kan helsesøster være et godt alternativ.

Du skriver at du mister mye blod når du har mensen. Det er mange jenter som påvirkes av blodtapet under mensen. Det kan hjelpe at du spiser mat som har mye jern i seg, for eksempel leverpostei eller makrell i tomat på brødskiva. Grønne grønnsaker og kjøtt og fisk er bra til middag. 

Paracet og Ibux hjelper ikke på blodtapet under mensen, men kan lindre menssmerter. Men det er viktig å ikke ta mer enn det som står på pakken, som passer til din vekt og alder. Du skriver at du har tatt 8 Paracet og 8 Ibux på en dag. Det er mer en du skal. Hvis du gjør dette over flere dager og i lange perioder kan det være farlig for kroppen din. Så hold deg til det som står på pakken. Hvis du ikke synes at det hjelper må du ta kontakt med fastlegen din for å snakke om hva som kan hjelpe deg. 

Håper du føler deg bedre snart!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse