Hopp til hovedinnholdet

Trenger hjelp til å skrive ei bok.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg liker å lese, men jeg liker også og skrive, jeg har skrevet mye på ark, så jeg ville begynne å skrive ei bok som handler om sorg å miste noen, men spørsmålet er hvordan skal jeg skrive det, å hvordan begynne, så må jeg ha hjelp til å lage boken av eksperter, håper på svar!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Veldig kult at du synes det er morsomt å lese og skrive. Spennende at du har begynt å kladde på ei bok, veiene videre fra å ha skrevet litt på ark er mange. Det finnes ikke noen eksakt fasit på hvordan du skal skrive. Det er ofte snakk om å finne sin "fortellerstemme", dette er hva som skiller en forfatter fra en annen. Noe som er unikt med hver enkelt forfatter. 

Du har allerede tema i boks, da må du finne ut hva handlingen skal være. Hvem skal historien handle om? Hva er disse karakterene ute etter? Hva står i veien for at de skal komme seg dit? Også bør du ganske tidlig bestemme deg for hvordan historien skal slutte, på denne måten vet du hvilken retning historien skal ha helt fra starten.

Se litt på bøker du liker å lese, hvordan er de formattert - altså, hvordan ser sidene ut (kapitteloverskrifter, avsnitt, dialog). Ta utgangspunkt i dette, for de fleste bøker ser egentlig ganske like ut designmessig. 

Når du er ferdig med et førsteutkast kan du vise den til folk du stoler på. La dem lese boken og komme med tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som kan gjøres annerledes. Vær forberedt på å gjøre endringer med førsteutkastet ditt. 

Når du har fått tilbakemeldinger og gjort omskrivinger kan du lete opp ulike forlag basert på sjanger og målgruppe og sende inn boken din til dem. Dette kan du gjøre på e-mail som oftest. 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Publisere egne tekster

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise