Hopp til hovedinnholdet

I løpet av livet har jeg opplevd en del mobbing. Faren min har også gjort en del ekle ting med meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16 år gammel jente. I løpet av livet har jeg opplevd en del mobbing. Og at faren min har gjort en del ekle ting med meg (som å se inn vinduet mitt når jeg sover, se på puppene mine osv..) For en ca en måned siden begynte jeg å kutte meg (jeg har også vurdert å ta selvmord) og bestevenninna mi fant det ut for noen uker siden. Hver dag sjekker hun at jeg ikke har kuttet meg noe mer. Så i det siste har jeg unngått det. Det er godt å vite at hun bryr seg og sånt, men jeg sliter virkelig. Og når jeg kutter meg, blir det på en måte bedre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre fordi jeg føler en trang til å kutte meg hver gang jeg tenker på alt som har skjedd.... Og nå får jeg ikke gjort det. Hva skal jeg gjøre? Hilsen en frustrert jente. PS: Jeg elsker siden deres, dere har hjulpet meg gjennom veldig mye. Takk for svar <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du strever med å håndtere alt det vonde du har opplevd. Jeg forstår at du har det vondt og at du gjennom å skade deg kan føle deg bedre. Det forteller at du bærer på mye smerte.

Det er godt å ha en venn som bryr seg og som passer på at du ikke skader deg! Du er heldig som har en så god venn!

Du sier at du har en trang til å kutte deg. Det er dette som er det skumle med å selvskade fordi den smerten du kjenner på da erstatter den smerten du har inni deg slik at du en liten stund kan kjenne at du har det bedre.

Denne bedringen varer dessverre ikke så lenge og trangen til å skade kommer tilbake. Du har opplevd mange vonde og ubehagelige ting gjennom livet som du kanskje ikke har snakket om og bearbeidet. Mitt råd til deg er å snakke med helsesøster om hvordan du har det og hva du strever med. Ved å snakke om vanskelige og vonde følelser vil du få det bedre.

Det er ikke greit det du opplever at faren din gjør mot deg!

Du skal ikke være redd og føle deg utrygg i ditt eget hjem. Dette kan du også snakke med helsesøster om.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise