Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en del problemer med meg selv. Dette innebærer kraftig depresjon, angst og spiseforstyrrelser. Jeg sliter også med kjønnsidentitet.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt (og har fortsatt) en del problemer med meg selv. Dette innebærer blant annet kraftig depresjon, angst og spiseforstyrrelser. Jeg sliter også med kjønnsidentitet. Hjemme oppstår det stadig vekk konflikter mellom meg og foreldrene. Konfliktene handler som regel om meg. Foreldrene mine aksepterer ikke at min identitet ikke samsvarer med mitt kjønn. Ved siden av så krangler vi om nesten ALT. Ved konflikter har det har oppstått høylytte stemmer, vold og i verste tilfelle truing med kniver. Jeg går dagelig rundt med selvmordstanker og jeg driver med selvskading (som blant annet kutting). Begge deler har vart i noen år. Nylig har jeg utviklet drikke problemer (øl på 4,7% til vin på 40% vol alc). Jeg vurderer også å røyke. Dette er ikke greit! Jeg er bare 16 år. Jeg er bare desperat etter å få slutt på alt sammen. Men det må finnes en annen løsning. Jeg ønsker å bli innsatt på en omsorgs instutisjon, snarest! Jeg vil bare vekk. Hva tenker dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det og hva du strever med. Jeg forstår at du ønsker hjelp og at du ikke vil ha det så vondt lenger! Det er bra du spør oss om råd!

Slik jeg forstår deg så er det flere ting du strever med. Hovedsakelig at du sliter med din egen identitet og at dette er noe du ikke møter forståelse for av dine nærmeste - som er dine foreldre.

Det er vondt og ikke få anerkjennelse og å bli sett for den man er!

Det høres også ut som at hjemmesituasjonen din og din hverdag er i ferd med å eskalere og det er ingen god følelse!

Mitt beste råd til deg er å oppsøke hjelp!

Du trenger hjelp og støtte til å finne ut av hvem du er! Du skal ikke måtte oppleve et voldelig hjemmemiljø og at ingen støtter deg for at du strever med å finne ut av deg selv!

Du trenger noen å snakke med om det som er vanskelig for deg knyttet til din identitet. Videre er det vold og utagering hjemme hos deg som ikke er greit! Ingen skal måtte ha det slik hjemme! Du trenger også noen å snakke med om dine symptomer. Slik jeg forstår det du skriver så er noe av det du gjør for å regulere og kontrollere vonde tanker og følelser og for å mestre din hverdag å drikke alkohol og å skade deg selv.

Dette er strategier som ikke vil gjøre det bedre for deg, snarlig tvert imot!

Hvor kan du ta kontakt:

-Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111

-Du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom. Der kan du snakke om dine symptomer og din kjønnsidentitet.

Der kan du også få hjelp til å vurdere om barnevernet skal kontaktes eller eventuelt et familievernkontor så dere kan få hjelp til å få et best mulig hjemmemiljø.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du vil ha nytte av å lese.

Ta gjerne kontakt med oss igjen dersom du lurer på noe eller om det er vanskelig for deg å  oppsøke hjelp!

Ønsker deg alt godt!

Du er god som gull!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise