Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke slutte å tenke på eksen min. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett ganske stort problem. Jeg er sammen med ei herlig jente og vi har det veldig godt sammen, men noen ganger så ser jeg eksen min i henne.. jeg går forresten på samme skole som eksen min å ser henne hver dag.. og hver gang jeg ser eksen i henne så blir jeg bare så sinnsykt deppa, vil bare slå opp.. men det er jo helt feil.. :/ jeg klarer bare ikke å slutte å tenke på eksen min.. og jeg er ikke forelsket i eksen fremdeles liksom, men dette plager meg virkelig, sliter med å møte dama ofte pga dette. Hilsen gutt 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18

Det høres ut som du er i en frustrerende situasjon. Du er sammen med en jente som er veldig bra og dere har det godt sammen. Samtidig så klarer du ikke glemme eksen din og ser henne i jenta du nå er sammen med. Dette har ført til at du nå sliter med å treffe hun du er sammen med. 

Du skriver at du ikke lenger er forelsket i eksen din. Det høres likevel ut som om du ikke er helt ferdig med henne. Det tar ofte tid å komme over noen, selv om en har funnet en ny kjæreste som er god for en. 

Jeg vil tro at du blir redd for å ødelegge forholdet ditt til hun du er sammen med siden du tenker på eksen din når dere er sammen. Det er sannsynligvis denne uroen som gjør at du synes det er vanskelig å treffe hun du er sammen med nå. Mitt råd til deg er å forsøke å tenke at det ikke er så farlig om du tenker på eksen selv om du er sammen med kjæresten din. Sannsynligvis tenker du ikke på henne hele tiden, men blir engstelig de gangene hun dukker opp i tanken. Dette er naturlig og betyr ikke at du er mindre glad i jenta du nå er sammen med. Det er fullt mulig å sørge over tapet av en ekskjæreste samtidig som en er glad i en ny kjæreste. 

Skulle problemet ditt vedvare kan det være lurt å snakke med en god venn eller ta kontakt med helsesøster på skolen din. Helsesøster er vant med å snakke om ny og gammel kjærlighet og hvor kompleks kjærlighet er. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise