Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ut å fly snart og er så redd!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal snart reise bort og det er veldig lenge siden jeg har tatt fly og når er jeg veldig redd fordi jeg har negative tanker, og allerede så har jeg hatt 3-4 drømmer om at fly faller og nå er jeg ivertfall redd. Og da lurer jeg på er det et tegn for at det skal skje ellers drømmer jeg mye om det fordi jeg er avhenging av det påmåte at det skal falle og at heg tenker på det heletiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor redd du er for å fly og at du har mareritt om dette. Jeg forstår at dette blir ekstra stressende for deg og at du lurer på hvordan du skal håndtere angsten din!


Jeg er helt sikker på at drømmene dine ikke er sanne. Jeg tror ikke at flyet ditt skal ramle ned.

Det er slik at når vi er redd for  nå så sitter denne frykten i hjernen hele tiden og da er det ikke så uvanlig at man kan drømme om det man er redd for.

Jeg syns at du skal snakke med noen om hvordan du har det med flyangsten din. Skal du fly alene på tur eller med familien din? Snakk med de du skal fly med. Det hjelper å sette ord på det og vite at du har noen rundt deg som kan støtte deg.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster slik at du kan få hjelp til å sortere i de tankene som forteller deg at det farlig å fly. Du har flydd før og det har gått bra. Noen ganger så må man minne seg på dette.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være nyttige for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at flyturen blir fin!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise