Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg kommer meg over at kjæresten min kysset noen andre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Så. nå er jo russetiden akkurat startet her jeg bor, i år er også typen min russ, svartruss og har akkurat fylt 18. Vi har vert i lag i snart fem måneder, og jeg elsker han veldig mye, han er den mest viktigste personen i livet mitt. Han har aldri vært en partyløve eller så stor fan av å 'bryte regler og være oppe hele natten' han har vært full 1 gang i hele sitt liv før russedåpen. Og dær drakk han så mye at han såvidt husker noe, og da ble så full at han kysset en annen jente. Jeg fikk vite det først i går (2.mai) av rykter. Da var jeg jo helt knust og forbannet, men jeg brukte flere timer på å tenke det gjennom før vi fikk snakket face-to-face. Jeg kom fram til konklusjonen å gi han én siste sjangse. For det var jo bare et kyss. (han har aldri rotet det så mye opp før så det blir bare en second chance) det virket som at han virkelig angret på det han hadde gjort og var nesten like synderknust selv. Men hvordan skal jeg slutte å overtenke på dette og heller bare la det gå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det slik at kjæresten din er russ i år. Du sier så at han har kysset noen andre en gang før i forholdet deres, men at du bestemte deg for å gi han en til sjanse. Når virker du stresset, og du lurer på hvordan du skal komme deg over det han gjorde. 


Det virker som om du er ekstra stresset over dette kysset, siden han nå er russ. Dette forstår jeg på mange måter, om grunnen til at han var utro den gangen var på grunn av alkohol. I russetiden er det jo mye alkohol, og kanskje mange fristelser på denne måten. Det virker som om dette gjør deg ekstra bekymret over det kysset. 

Du sier at han virket kjempe lei seg og angret veldig når det skjedde og du fant ut av det. Dette synes jeg er bra, fordi han burde angre og være lei seg over det. Det var jo ikke noe bra det han gjorde, og det er bra at han angrer på det. Men det at han angrer gir meg da følelsen av at han ikke kommer til å være utro igjen så lett. Spesielt ikke om han passer på hvor mye han drikker.

Om du snakket med han og han var kjempe lei seg for å ha kysset en annen jente, så kommer han nok ikke til å gjøre det igjen med det første. Og om du går rundt og stresser over dette, så ødelegger du for deg selv. Du må stole på han, til han beviser at du ikke kan stole på han. Om du ikke gir han en annen sjanse på ordentlig, skyver du han unna uansett. Derfor er det gunstig for deg å prøve å stole på han så mye du kan, selv om du selvfølgelig har lov til å stresse litt over om han kommer til å gjøre det igjen. 

Dette er nok den eneste muligheten. Stol på han, og gi han den andre sjansen som du sa du skulle. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Jeg stoler ikke på kjæresten min

En jente og gutt sitter ute. Jenta ser på telefonen sin og smiler, mens gutten strekker seg litt over skulderen hennes for å se hva hun gjør på telefonen. (www.colourbox.com)

Jeg vil gjøre det slutt med kjæresten min for at jeg skal klare å leve uten å bekymre meg for å bli såret. Jeg tenker at kjæresten min kommer til å være utro.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise