Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble lurt til å sende dickpics, dette førte til at jeg mista bestevenn

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg ble en gang for noen måneder siden lurt til å sende dick picks til en jente. Denne jenta viste seg til slutt å være en mann, som hadde sendt bildene mine (med annsikt) til vennene mine. Jeg har slitet veldig med dette, siden jeg mistet min beste venn. Hva kan jeg gjøre for å ordne dette? Er dette normalt? (Ps. Han var fra et annet land...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss.

Så utrolig kjipt å høre at du har blitt lurt! Og at dette attpå til har ført til at du har mista bestevennen din.

Desverre skjer dette flere, særlig unge. Dette er ingenting å skamme seg over og det er IKKE din feil!!

JEg forstår godt om du synes det er vanskelig at noe du sendte i god tro til en jente plutselig havner hos vennene dine. Du har blitt utsatt for en krenkelse og det som er gjort mot deg er høyst ulovlig. Siden du er under 18 år regnes bildene som er spredd av deg som barneporno. Politet ser veldig alvorlig på slike saker og vil gjerne at du melder i fra så de kan få stoppet denne fyren. Det er utrolig stor sannsynlighet for at du ikke er den eneste som har blitt utnyttet. Og kansje kjenner politet til denne fyren fra før av men trenger bevis for å få tatt han. Jeg vil uansett råde deg til å anmelde dette til politiet, fordi det som har blitt gjort mot deg er alvorlig!

Når det kommer til bestevennen din, sier du ikke noe om hvorfor han stakk. Men uasnett så bør en bestevenn STILLE OPP og ikke stikke når du havner i trøbbel. Han forsto vel at du ikke hadde send dette bildet til han med vilje?

Dersom du ønsker å få han tilbake som venn kan du jo forsøke å snakke med han, for å finne ut hvorfor han valgte å stikke. Kansje baserer det hele seg på en misforståelse?

Selv om hele denne episoden er vond og vanskelig så er det viktig å kunne fortelle om dette til voksne som du stoler på, gjerne de hjemme, slik at du får støtte og hjelp. Dersom man ikke snakker om det som er vanskelig så blir det 10 ganger værre! og er med på å gjøre det vasnkelig for andre å fortelle om slike ting også.

Mange unge har blitt lurt slik som deg.

Du er bare 14 år og ALLE gjør FEIL, hele tiden. Dette kommer til å gå over, men det er lurt å dele dette problemet med noen og kansje mote seg opp og ta kontakt med politet for å få stoppet denne mennen.

Jeg heier på deg!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise