Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiller 10 timer om dagen og jeg klarer ikke slutte. Hva skal jeg gjøre

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år og jeg er avhengig av dataspill. Jeg bruker hele dagen min på å spille det vil si hvertfall 10 timer på dataen. Har ikke jobb og går heller ikke på skole fordi jeg tok et år fri. Jeg har mye fritid nå og det har jeg brukt mye av på data. Jeg vil ikke være denne personen lenger. Jeg vil forandre livet mitt Iikke bare sitte foran pcn dagen lang og oppleve det samme hver eneste dag. Jeg trenger hjelp.... takk for din tid

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

 

Det er kjempe fint at du nå tar tak i det som tydeligvis har blitt et problem. Det første steget for å komme ut av en ond sirkel er å erkjenne at man faktisk har et problem. Det første jeg hadde gjort var å snakke med de som står meg nærmest om problemet. Dette kan være foreldre, andre i familien eller kanskje noen venner. Det er viktig å kunne diskutere, forklare og få støtte fra noen som er glad i deg og forstår deg. Det er ikke like lett å slutte alene og da er det fint å få hjelp av noen andre. Forklar det at du er motivert og det er viktig for dem at du får hjelp av dem.

For noen er det lurt å kutte ut all spillingen med en gang, men dette funker ikke for alle. Det kan være lurt å trappe ned gradvis. Jeg pleier å anbefale folk å skrive en logg på hvor mye man spiller og når man spiller. Da er det lettere å bli bevisst på sitt eget spillemønster. Når man har fått en oversikt over dette så kan du forsøke å lage noen regler for hvor mye og når du får lov til å spille. Det kan også være lurt å finne seg noen andre aktiviteter som kan fungere som et alternativ til spillingen. Noen synes det er bra med en eller form for trening eller sport, andre bruker mer tid på venner. Dette tror jeg er individuelt og man må finne det som passer for en selv.

Hvis du vil snakke med noen utenfor hjemmet så hadde jeg tatt kontakt med min fastlege. Selv om dataspillavhengighet ikke er en diagnose, vet mange leger mye om dette. De kan også henvise deg videre til andre som er eksperter på området.

Men det første du kan gjøre er å gå inn på denne nettsiden www.problemspilling.no/ her finner du masse informasjon, spillerhistorier fra andre som også har fått et problem og kontaktinformasjon til de som er eksperter på området som du kan ringe.

Lykke til!

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill