Hopp til hovedinnholdet

Kna jeg få støtte som privatist?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 90 studiepoeng forsinket hos lånekassen. Det vil si at jeg ikke får støtte før jeg har dekket minst 30 studiepoeng. Jeg gikk i 2010/2011 på NITH men besto desverre ikke. Dermed gikk jeg da til Imente fagskole og pga sykdom så ble jeg borte fra skolen det siste halvåret, noe som sørget for jeg strøyk på eksamen. Dermed ble jeg hele 120 studiepoeng forsinket men pga legeerklæringen så fikk jeg 90 studiepoeng forsinket. Idag går jeg på Akademiet i Drammen og tar opp Norsk skriftlig helårs fag , samt kroppsøving som er halvårs fag, noe som totalt gir meg 729 årstimer.... Det jeg lurer fryketlig på da er, vil jeg få støtte fra Lånekassen f.o.m høsten 2014 når jeg tar opp VGS fag som privatist? Noen sier man ikke får studiepoeng dekket ved å ta opp fag fra vgs , mens andre mener lånekassen ser på årstimer og tar du opp vgs fag så får du dekket så så mange studiepoeng utifra årstimene.... hva er rett her og ikke rett? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom forsinkelsen din overstiger 60 studiepoeng eller fag tilsvarende ett år, mister du retten til støtte i fra Lånekassen, men dersom du tar nye eksamener, kan du ta igjen forsinkelsen.

Både fag på videregående og høyere nivå teller med, men du vil ikke få uttelling for fag du tidligere har bestått. Tar du opp fag du ikke tok eller ikke besto på videregående, så regnes de med. 

Du kan ikke få støtte som privatist, men du kan få støtte til å gå på privatskole.

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte