Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg ikke tar eksamen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei,jeg vil ha en konkret svar.jeg går på grunnskole i tingvoll.Jeg tar norsk,samfunnsfag og resten tar jeg ikke feks:engelsk,norsk og matte.jeg har søkt stipend og fikk jeg.den som jeg vil spørre er at får jeg tilbake penger dersom jeg ta ikke eksamen det fagene som jeg tar ikke som engelsk,matte,naturfag.Og jeg skal ta eksamen det fagene som jeg går på nå som norsk,samfunnsfag og samfunnskunnskap.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Så lenge du tar de fagene du har fått støtte til, så skjer det ingen ting med pengene du har fått. Dersom du hopper av noen av de fagene det var meningen at du skulle ta, så kan det påvirke stipendet.


Dersom du ikke har ungdomsrett, så får du støtte etter reglene for høyere utdanning. Da får du i utgangspunkt lån, som kan gjøres om til stipend etter eksamen. Består du ikke eksamen, så sitter du igjen med mer gjeld.

Dersom du har ungdomsrett, så får du støtte etter reglene for videregående opplæring. Da skjer det ingen ting med stipendet dersom du møter til eksamen, men stryker. Dersom du avbryter skolegangen, eller velger bort fag underveis, så vil du få mindre i støtte.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte