Hopp til hovedinnholdet

Hvordan søker man om stipend?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne på videregående etter sommerferien og vet at jeg da har rett til å søke om stipend. Jeg lurer på om dere kunne laget et ''innlegg'' hvor dere forteller steg for steg hvordan en kan gjøre det. Jeg har ingen eldre søsken eller andre jeg kan spørre om hjelp og vet ikke om jeg vil klare det på egen hånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ofte mye en lurer på når man søker om stipend for første gang.Heldigvis er det ikke så vanskelig å søke om stipend. I første omgang så må du vente til du har fått beskjed om at du har fått skoleplass, og deretter kan du fylle ut søknaden, som du finner på Lånekassen sine hjemmesider. For å søke så trenger du enten en Minid-kode, som du får i fra Skatteetaten, eller Bankid, som du får i fra banken din.

For de aller fleste så er det bare snakk om å svare på spørsmålene i søknaden etter hvert som de dukker opp. Som regel trenger man ikke å sende inn noe ekstra dokumentasjon, men dersom det trengs, så vil du få beskjed om det når du har svart på spørsmålene, eller få et eget brev om det i fra Lånekassen.

Du finner mer informasjon om hvordan du søker på Lånekassen sine hjemmesider.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte