Hopp til hovedinnholdet

Har krysset av feil i søknaden min til Lånekassen.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg begynner på UiO til våren, men på søknaden til Lånekassen krysset jeg av på støtte for både høst- og vårsemesteret ved et uhell. Søknaden ble behandlet og jeg skrev under, men nå lurer jeg på hva som skjer med utbetalingen? Pengene for høstsemesteret skal jeg egentlig ikke ha, men må jeg sende inn en ny søknad? Jeg sendte en mail for noen uker siden og forklarte situasjonen, men har ikke fått noe svar. Kan dette gå utover utbetalingen min? Eller blir utbetalingen for høstsemesteret ignorert fordi jeg ikke blir registeret som elev før våren, slik at jeg fortsatt får penger for semesteret jeg faktisk skal være der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du ikke er registret som student for høstsemesteret, så blir ikke pengene utbetalt, så du risikerer ikke på få stipend og lån for et semester der du ikke har begynt på studiene dine.

Når det gjelder å rette opp feilen, så har du allerede gjort det viktigste, nemlig å sende en e-post til Lånekassen. Det vil nok ta litt tid før du får svar, siden det er semesterstart og Lånekassen får mange henvendelser og søknader.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte