Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hørt at lærere kan få slettet studielån.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vurderer å studere til å bli Grunnskolelærer for 5-10 klasse. Jeg har lest på nettet at vis man fullfører alle 5 årene på ordinærtid, kan man få 51 000 kr tilbakebetalt. Må man ha tatt opp studielån for å få dette? Jeg vurderer å bo hjemme gjennom hele utdannelsen, så trenger kanskje ikke da å ta opp studielån. Har dyslesitkere noen rettigheter her? Kan de også få disse pengene vis de ikke klarer å fullføre studiene på ordinær tid? Mvh meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det stemmer at det finnes ordninger for å få slettet gjeld dersom du utdanner deg til å være lærer. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

Du må ha studielån for å kunne få ettergitt lån hos Lånekassen. Dersom du ikke tar opp studielån så har du ingen gjeld å få ettergitt.

Dyslektikere har ingen spesielle rettigheter i forhold til å få ettergitt studielån, men dersom dysleksien er såpass kraftig at du må bruke mer tid på studiene, så kan du ha rett til ekstrastipend. Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte