Hopp til hovedinnholdet

Vil avbryte bacheloren. Hva skjer med studielånet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har akkurat begynt på en bachelor som jeg har innsett at jeg ikke kommer til å fullføre. Jeg vurderer å gå første året og hoppe av etter det, men er redd for at støtten fra lånekassen vil bli kun studiegjeld. Hvis jeg står på eksamenene mine og får 60 studiepoeng, og hopper av studiet etter det; vil jeg fortsatt få støtten omgjort til gjeld? Må jeg fullføre bacheloren for å få stipend? Kan jeg ta opp fag for å øke snittet mitt etter første året på bacheloren og så begynne på et nytt studie? Eller bryter det med lånekassens regler om ett års forsinkelse? Har lest flere sider på lånekassens nettressurser uten å lykkes med å finne et konkret svar på min situasjon.

Besvart 22.08.2018 10:10
 

Svar
Hei


Når Lånekassen gjør om i fra lån til stipend, så ser de på hvor mange studiepoeng de har gitt støtte til og hvor mange studiepoeng du har bestått. Dersom du fullfører det første året som du har fått støtte til, og så bestemmer deg for å ikke fortsette, så vil du fortsatt få omgjøring, siden du da har bestått alt du faktisk har fått støtte til.

Dersom du får støtte i fra Lånekassen, og så tar fag som du allerede har bestått, så regnes det som en forsinkelse. Det er fordi Lånekassen gir støtte til å ta nye fag. Dersom du tar opp igjen fag som du har bestått, men ikke søker om støtte, så regnes det ikke med som forsinkelse.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Hvis du slutter på skolen, mister du rett til penger fra Lånekassen. Du har plikt til å si ifra til Lånekassen om du slutter.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte