Hopp til hovedinnholdet

Ekstrastipend og dysleksi.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ønsket å søke om ekstra stipend pga dysleksi, men siden jeg har dette dokumentert fra lærere fra skolen så har tatt en logos test i stedenfor fra logoped eller spesialist ved dps, ppt eller noe så ville ikke legen skrive under på dette. Det å få time på dps tar veldig lang tid men jeg har fått time der på grunn av spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelsen gjør jeg synes det er tongt nok bare å komme seg å være på skolen. Jeg er mye vond, sliten, svimmel og trøtt og sliter meg hukommelse og konsentrasjon til skolearbeide noe som gjør jobbing ved siden av skolen veldig vanskelig. Kan jeg få de på dps til å skrive søknad om dette til Lånekassen? Eller er dette en dårlig grunn? Blir det dumt å spørre de på dps om dette? Holder psykolog eller psykisk sykepleier sin dokumentasjon til Lånekassen, er de sakkyndige nok?

Besvart 17.10.2018 14:35
 

Svar
Hei

Ekstrastipendet er en ordning for de som ikke kan jobbe ved siden av utdanningen på grunn av nedsatt funksjonsevne. Lånekassen har ikke en liste over hva som kan gi rett til ekstrastipend, fordi det er en ordning som kan favne mye forskjellig. Dysleksi kan gi rett til ekstrastipend, dersom det gjør at du må bruke såpass mye mer tid og energi på studiene at du ikke kan jobbe ved siden av.
Dersom spiseforstyrrelsen er såpass mye til hinder at det ikke er aktuelt å jobbe ved siden av studiene, så kan det også være en grunn. 

Lånekassen krever at en lege eller en spesialist/fagperson med kjennskap til saken kan bekrefte søknaden. Det er altså ikke et krav at det må være en lege som skriver under.

Det er slettes ikke dumt å spørre de på DPS om dette, men det blir opp til de om det er noe de kan bekrefte for Lånekassen.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Hva er dysleksi? Er dette et vanlig problem? Hvordan vet du at du er dyslektisk? Få svar om dysleksi, eller lese- og skrivevansker som det også kalles her.

Les mer

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

scrabble (colourbox.com)

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte