Hopp til hovedinnholdet

Grunnstipend og foreldreinntekt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en 17 år gammel jente som går på videregående skole. Foreldrene mine har ikke bra inntekt, og derfor får jeg stipend. Men jeg lurer på hva kravene er for å få grunnstipend? Hvilket år tar lånekassen som utgangspunkt når de bestemmer om foreldrenes inntekter er lave/høye nok? Fordi i 2018 fikk pappa bra inntekt, men ikke nok for å dekke alle behovene hjemme. Jeg har 2 søsken. Jeg går i vg2 og lurer på hvilket år lånekassen tar som utgangspunkt når de sjekker inntektene, siden jeg vil gjerne vite om jeg kommer til å få grunnstipend som jeg har gjort i 2019.2020. Håper jeg kan få svar snart. 

Besvart 29.01.2019 16:10
 

Svar
Hei


Når Lånekassen beregner foreldreinntekten, så tar de utgangspunkt i likningen for to år siden, det vil si at for undervisningsåret 2018/2019 så legges inntekten foreldrene dine hadde i 2016 til grunn. Dette er fordi det er tall som er tilgjengelige for de fleste.

Ofte gir det en god pekepinn på hva foreldrenes økonomi er, men noen ganger går inntekten til foreldrene opp og ned. Dersom en eller begge av foreldrene dine tjener mindre nå en de gjorde for to år siden, så kan du sende en e-post om det i frafs.lanekassen.no/adfs/services/trust&goto=http://idporten.difi.no/opensso/SSORedirect/metaAlias/norge.no/idp3?ReqID%3Did-8a8ef096-08b3-49c3-ba4b-3e9758a42957%26index%3Dnull%26acsURL%3D%26spEntityID%3Dhttp://fs.lanekassen.no/adfs/services/trust%26binding%3D"> Dine sider, så vil Lånekassen vurdere grunnstipendet ditt på nytt. 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte