Hopp til hovedinnholdet

Kan lærere få omgjort lån til stipend?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hvor stor stillingsprosent må jeg ha som lærer for å få mer stipend?Er det kun lærerjobb som gir rett til omgjøring lån.? Hva med barnevernet? Ønsker kun jobbe i kommune østlandet . Skal studere 2 år extra rett etter lærerutdanningen . Blir lektor. Er det nok å være ringevikar med tilfeldige vakter i de 2 årene videreutdanningen varer?. Vær snill gi meg konkrete råd. Dårlig råd og mye studielån.

Besvart 09.05.2019 10:11
 

Svar
Hei

Du får ikke mer i stipend dersom du jobber som lærer, men du kan få slettet gjeld slik at du får mindre å betale tilbake. Dersom du skal utdanne deg som lærer, så kommer du inn under støtteordningene for de som tar høyere og annen utdanning. Dette kan inkludere omgjøringslån, som er lån som kan gjøres om til stipend.

For å få slettet gjeld som lærer, så må du ha jobbet minst 50% i 3 av de siste 6 årene etter endt utdanning, eller i minst 12 måneder dersom du har jobbet i Finnmark eller Nord-Troms.

Dette gjelder for de som har jobbet som lærere i grunnskolen/grunnopplæring. Har du jobbet i barnevernet faller du dessverre utenom denne ordningen.

Lærerutdanning i kombinasjon med enkelte fag kan også gi rett til å få slettet gjeld.

Du kan lese mer om sletting av gjeld for lærere på Lånekassen sine hjemmesider.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte