Hopp til hovedinnholdet

Økonomisk støtte til å gå "unge musikere"?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt veldig lyst til å utdanne meg innenfor noe musikk veldig lenge nå. Og jeg skal til Trondheim på "Unge Musikere", som er veldig stort for meg. Men da er det slik at jeg må til Trondheim 1-2 ganger i måneden, og dette koster litt. Med tanke på opphold, mat osv. Tror du jeg får støtte med kommunen med dette? "Unge Musikere" er ett talentprogram for de "dyktige" musikerene i Norge. Og jeg skal på opptak der.. Jeg er veldig nervøs, og håper på å komme inn. Foreldrene mine støtter meg helt og holdent. Men jeg lurer på om jeg for noe slags støtte med dette. Og om det går utover skolegang. Så jeg trenger deres hjelp, til hvordan jeg kan få støtte til desse turene. Jeg vet at kommunen min har gitt støtter til talenter i kommunen, men jeg vet ikke om dette kommer til å skje med meg. Takker for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette høres spennende ut! Jeg kjenner godt til "unge musikere", og dette er et kjempefint program der man får muligheten til å møte andre unge som er flinke på instrumentet sitt (eller sang). I tillegg får man undervisning av dyktige lærere på instrumentet sitt, samt lærer musikkteori. Prøv å slippe ned skuldrene på prøvespillet. Se på opptaksprøven som noe gøy og en fin mulighet til å vise seg fram. Litt nervøsitet er bare sunt, men ikke la den ta overhånd. Prøvespillerfaring er uansett kjempebra, også om du ikke skulle komme inn på første forsøk. Jeg krysser selvsagt fingre for deg! :)

 

I utgangspunktet finnes dessverre ingen generelle støtteordninger for økonomiske midler til å gå "Unge musikere". Imidlertid høres det ut som en lur idé å kontakte kommunen du bor i. En del kommuner har stipender som er holdt av til prosjekter innen kultur eller til ungdom. I så fall vil slike stipend absolutt være aktuelt for deg å søke på. Ta derfor kontakt med kommunen du bor i og spør om det finnes noen ordninger der du bor.

 

I tillegg kan du kontakte de som jobber med "Unge musikere". De har helt sikkert erfaringer med hvordan tidligere deltakere har løst dette. Kanskje vet de også om noen egne støtteordninger.

 

Du kan også sjekke Legathåndboken og liknende nettsider med legater og stipend. Kanskje finnes noe som er aktuelt for deg å søke på.

 

Riktig lykke til videre, vi heier!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte