Hopp til hovedinnholdet

Enslig mor. Får jeg støtte hvis jeg flytter sammen med faren?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en ung mor på 20 år og har en sønn på 15 mnd. Barnefaren er noen år eldre. Jeg får nå overgangstønad og det jeg har krav på som alenemor, men jeg og barnefaren han snakket om å eventuelt forsøke å komme i et forhold igjen og være sammen fordi vi er glade i hverandre og har det veldig bra sammen! Vi er gode venner og har alltid vært av og på men det er ikke på grunn av oss som et par men andre årsaker. Problemet her: Han har vært sykemeldt i over 1 år nå pga ryggen og går på avklaringspenger. Så han har ikke råd til å forsørge meg og sønnen sin om vi flytter inn til han. Jeg vet at jeg mister overgangstønaden og diverse. Men er det mulighet for at jeg kan få penger fra sosialen til jeg er ferdig med utdanningen? Begynner på skolen i august og har 1 år igjen og er da ferdig som helsesekretær, men bare om sønnen vår får bhg plass. Har ikke snakket med NAV enda om dette. Prøver å få time med saksbehandleren min, men det ser ut som at hun er veldig opptatt! Derfor bare hører jeg med dere om dere vet noe om dette? Om vi har mulighet til å være en familie eller om det faktisk bare må avvente til jeg har utdanning og full jobb. Vi har veldig lyst å være sammen! Med vennlig hilsen meg :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Som du helt riktig påpeker, så forsvinner stønaden du får som enslig forsørger dersom du flytter sammen med barnefaren.

 

For å få økonomisk sosialhjelp er kriteriet at man ikke kan forsørge seg selv ved inntekt eller ved å bruke andre økonomiske rettigheter man har. I utgangspunktet så har man ikke rett på sosialhjelp mens man går på videregående skole eller tar høyere utdanning, men det er heller ikke ulovlig for kommunen å velge å likevel gi sosialhjelp i en periode. Det finnes altså ikke noe fasitsvar på dette.

Det beste rådet jeg kan gi er derfor at du forsøke igjen å få til en time med saksbehandleren din, eventuelt få snakket med en annen veileder på ditt lokale Nav-kontor.

Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte