Hopp til hovedinnholdet

Støtte til utveksling/studier i Costa Rica?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vurderer sterkt å ta et halvt studieår (6mnd) gjennom EF. Jeg har gått 1 året på vgs, på design og håndverk og har søkt videre på frisørlinjen. Men jeg vil aller helst ta et "fri" år for å dra til costa rica eller miami for å lære bedre spansk/engelsk. Det eneste probemet er at det er utrolig dyrt! får jeg noen støtte fra lånekassen til å dra? og hvordan kan jeg overtale foreldrene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Til land utenfor Norden gir Lånekassen vanligvis bare støtte til Vg2. Vi kan da gi støtte til utvekslingsprogram i regi av en godkjent organisasjon. På lanekassen.no finner du en liste over godkjente utvekslingsorganisasjoner for skoleåret 2011–2012. Her vil du også finne mye informasjon om utveksling og videregående opplæring i utlandet, og hvor mye du kan få.

 

Utenfor Norden kan du få:

 

· utstyrsstipend etter satsen for det utdanningsprogrammet du følger i Norge

 

· grunnstipend på inntil 1 940 kroner per måned og lån på inntil 1 350 kroner per måned for borteboere (det samme som for elever i Norge)

 

· bostipend på 3 850 kroner.

 

· reisestøtte. Hvor mye du får, avhenger av hvor du skal reise. Du trenger ikke søke spesielt om reisestøtte, Lånekassen gir deg det du har rett til. Du kan få tilskudd til to reiser tur-retur i året mellom bostedet i Norge og regionen lærestedet ligger i. Tillegget blir gitt med 100 prosent stipend i Norge, og med 70 prosent som stipend og 30 prosent som lån for reiser utenfor Norge. Du må betale en egenandel på 673 kroner per skoleår.

 

Lykke til med utvekslingen!

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte