Hopp til hovedinnholdet

Søke om pengestøtte hos f.eks. kommunen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går danselinjen på vgs og elsker å danse! Til sommeren har jeg tenkt mye på en danseskole i London, Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, som tilbyr et kurs på 2 uker. Men det er veldig dyrt for å gå på kurset i tillegg til reise og opphold. Så hvis jeg skal få råd til dette tenkte jeg at jeg skulle søke om pengestøtte. Men jeg aner ikke hvor jeg skal søke. Jeg har prøvd å finne organisasjoner som kan støtte slikt, men de fleste støtter bare lokale prosjekter. Går det an å søke om pengestøtte hos f.eks. kommunen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette høres ut som utrolig spennede planer!

 

Dessverre kjenner vi ikke til noen generelle støtteordninger for slike kurs. Du kan sjekke ut om det finnes noen stipend eller legater som er aktuelt for deg å søke på. Ofte må man lete litt, men det er ikke umulig å finne noe. Sjekk også om støtteordningene hos Frifond eller Aktiv ungdom kan være aktuelle på noen måte. I tillegg er det ikke uvanlig at kommuner har fond, stipend eller tilskuddsordninger man kan søke om penger fra. Dette bør du derfor absolutt sjekke ut om finnes i kommunen der du bor, og eventuelt søke.

 

Det kan også være lurt å spare opp mest mulig selv, eksempelvis ved å jobbe inn penger gjennom en helgejobb, deltidsjobb noen kvelder i uken eller liknende.

 

Lykke til med planleggingen!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte