Hopp til hovedinnholdet

Hvor man kan søke støtte til innkjøp av instrument?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Er det noen som vet hvor man kan søke støtte til innkjøp av instrument? Vurderer å kjøpe basstrombone, men har ikke råd til det for øyeblikket.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det finnes ingen generelle ordninger for støtte til slike innkjøp.

 

Du kan sjekke ut om det finnes noen stipend eller legater som er aktuelt for deg å søke på. Ofte må man lete litt, men det er ikke umulig å finne noe. Sjekk også om støtteordningene hos Frifond eller Aktiv ungdom kan være aktuelle på noen måte. Utover dette har blant annet Norsk kulturråd og liknende organisasjoner/etater en del stipendordninger, men disse er først og fremst beregnet på de som er ferdigutdannet, eksempelvis profesjonelle musikere. I tillegg er det ikke uvanlig at kommuner, musikkskoler i nærmiljøet, kulturskoler eller kulturinstitusjoner har fond, stipend eller tilskuddsordninger man kan søke om penger fra. Dette bør du derfor absolutt sjekke ut om finnes i kommunen der du bor, og eventuelt søke.

 

Lykke til!

 

 

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk