Hopp til hovedinnholdet

Får jeg mindre muskler av å drikke alkohol? Går alkohol utover treninga på andre måte?

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei!
jeg er en gutt som trener og som drikker alkohol i helgene. Jeg lurte på om mann får mindre muskler av å drikke alkohol eller på hvilken måte det går utover treninga?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du får ikke mindre muskler av at du drikker alkohol i helgene, men alkoholinntak har betydning for musklenes restitusjon, og kan på den måten gå utover trening. Alkohol virker dehydrerende (dette har du kanskje merket ved å være tørst dagen etter alkoholinntak), altså trekker væske fra kroppen, også musklene. Dette er uheldig for restitusjonen. Etter trening er det viktig å få i seg mye væske, og alkohol virker da i motsatt retning.

Det kan også være skadelig å trene dagen etter stort alkoholinntak, siden du har for lite væske i kroppen. På den måten kan du produsere for lite svette, noe som kan føre til overopphetning. Også muskulaturen jobber dårligere når du har lite væske i kroppen.

Musklene blir altså ikke direkte mindre av alkoholinntak, men dehydreringen som følger av alkoholinntak kan gå ut over restitusjon og trening dagen etter!

Dette avhenger selvfølgelig av alkoholmengde og hyppighet!!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om Europa og EU?

Hva heter EUs støtteprogram for ungdomsprosjekter?