Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker å skrive historier.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har alltid vært veldig interessert i skrive noveller, bøker historier osv, og jeg har noen spørsmål angående akkurat dette: 1. jeg er fortsatt ganske ung, men jeg lurer på om jeg er gammel nok til å sende inn manuskript til forskjellige forlag, eller om det er noe jeg er for ung til? jeg er ikke helt sikker på åssen det egentlig funker når man sender inn manuskript og sånt, og lurer også på om dere kan fortelle meg litt om det? 2. er det mulig å få en engelsk bok utgitt av et norsk forlag, selvom jeg også er norsk? (vet det ikke er så veldig sannsynlig at jeg kommer til å utgi en bok i alderen av 15, men uansett) 3. når det kommer til videregående, finnes det en spesiell linje/skole som har fokus på skriving osv? liker best å skrive på engelsk, men norsk går også. min største drøm er å bli en forfatter, og jeg trenger litt ''veiledning'' på hvordan dette fungerer. takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kult at du er interessert i å skrive fortellinger! At du starter tidlig er bare bra, det betyr at du har god tid på deg til å lære. Det er vel i prinsippet ikke aldersgrenser på å sende inn manus, men du kan høre om foreldrene dine kan være interessert i å hjelpe deg med innsendingen o.l. Det vil stå retningslinjer på forlaget sine nettsider. 

Når det kommer til engelske bøker på norske forlag vil jeg nok tro at dette ikke er spesielt vanlig. De vil nok fortrinnsvis prioritere norskspråklige bøker, men du kan alltids prøve engelskspråklige forlag. 

Det er vel ikke noen skoler som har særlig fokus på kreativ skriving, men du bør nok velge fag/linjer med mye skriftlig arbeid, som f.eks. norsk og engelsk, her vil du få muligheter til å skrive kreativt. 

Det viktigste er uansett at du skriver masse om ting du synes er gøy å skrive om. Ha fokus på at det skal være morsomt. Du kan også lese mye for å forbedre vokabular (ordforråd) og se hvordan andre forfattere jobber med struktur og setningsoppbygging o.l. 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Publisere egne tekster

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning