Hopp til hovedinnholdet

Hva slags jobber kan jeg få når jeg kan flere språk? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! Jeg er en 14 år gammel jente som er veldig engasjert i å lære språk. Jeg går på ungdomsskolen i 9. Klasse og vi holder på med å velge en retning som vi skal få se litt mer inn i før vi begynner på videregående. Jeg kan snakke norsk, engelsk og portugisisk flytende, og jeg er godt i gang med spansk og koreansk. Jeg har veldig lyst til å jobbe med språk og få brukt alle de språkene jeg kan, men jeg aner ikke hva slags valg jeg har. 1. Hva slags jobber kan jeg få med disse språkene og med språk generelt? 2. Hvilken retning bør jeg ta? PS. Har også tenkt å lære meg mandarin senere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Så spennende at du kan så mange språk! 

Det er flere ting man kan jobbe innenfor når man har en utdannelse innenfor språk. Jeg vi anbefale deg å sjekke ut jobbkompasset på utdanning.no. Under kategorien "språk" finner du ulike yrker som kan passe. 

Du vet best hvilken retning du bør ta, tenk på hva du synes er gøy og hva som interesserer deg. Du kan også ta en prat med rådgiveren på skolen din om du er usikker. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?