Hopp til hovedinnholdet

Vil bli barnevernspedagog. Hvilken linje bør jeg velge på vgs?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å jobbe som barnevernspedagog eller på et gamlehjem, hvilken linje burde jeg da velge?

Besvart 28.08.2018 11:47
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil bli barnevernspedagog! 

Barnevernspedagoger jobber som regel ikke på eldrehjem, da utdanningen deres er mer rettet mot barn og unge, og deres familier. Hvis du ønsker å jobbe med eldre, kanskje du kan vurdere yrkene sosionomvernepleier eller helsefagarbeider? Du kan lese mer om utdanningene hvis du klikker deg inn på linkene over. Her finner du informasjon om utdanningen, lønnen, arbeidssteder o.l. 

For å bli barnevernspedagog må du ta en høyere utdanning. Det samme gjelder vernepleier og sosionom. Da må du ha generell studiekompetanse. Du kan enten få dette ved å velge et studieforbedrende utdanningsprogram på videregående eller gå yrkesfag og ta påbygg. Du har mulighet til å få generell studiekompetanse uansett hva du velger på vgs. Jeg anbefaler deg å lese mer de ulike linjene for å finne ut av hva som interesserer deg mest. I linkene over finner du også oversikt over hva som er forskjellen på yrkesfag og studieforbedrende, og hva påbygg er. 

Hvis du vil bli helsefagarbeider, må du velge helse- og oppvekstfag på videregående. Du kan se hele utdanningsløpet på denne nettsiden.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole