Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ha tysk eller spansk på studieforberedende. Hva med privatist?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg planlegger å søke på studieforberedende til neste år, og da må jeg jo ha fremmedspråk. Tysk eller spansk da jeg ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen. Jeg er lite interessert i begge de språkene og synes det er rart at det ikke blir tilbudt andre språk. ( er klar over at det finnes skoler andre steder som har andre språk en dette men flytting er desverre ikke aktuelt for meg) Har lest på vilbli at det er mulig å gå som privatist i andre språk. Men jeg fant ingen informasjon om hvor eller hvordan man kan gjøre det. Så jeg lurer på om dere kunne hjulpet meg med informasjon om det? Og så lurer jeg på om det er mulig å da ta et annet språk som privatist og da ikke ha tysk eller spansk? Vennlig hilsen en veldig håpefull person som Virkelig ikke vil ha tysk eller spansk :)

Besvart 26.10.2018 15:39
 

Svar
Hei!
Hvis det er tysk eller spansk skolen tilbyr, anbefales det at du tar en av de.
Da du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, må du ha det alle årene på videregående.
 
Det er ikke lett å skulle lære seg et språk på egenhånd. Du kan ende opp med at du da ikke får karakter i fremmedspråk og da får du ikke et fullført og bestått vitnemål til slutt på vg3. 
 
Det er mulig å ta fag som privatist på videregående. Se artikkelen under.
Du kan også gå inn på privatistweb.no å finne svar på spørsmål der. Det er også der du melder deg opp til eksamen. Men før du bestemmer deg, bør du ta kontakt med rådgiver på den skolen du skal begynne for å forhøre deg litt om hva dette valget innebærer og hva du kan gjøre.Du kan også velge et utdanningsprogram som ikke har fremmedspråk.Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole